torek, 21. junij 2011

Danes se začne astronomsko poletje



Ob 19.15 bo nastopil poletni solsticij, s katerim se bo začelo astronomsko poletje
Pa smo ga dočakali,tako težko pričakovano poletje, z njim pa za marsikoga obisk morja, hribov,toplic...Pa bo vreme res poletno?
V nedeljo nas je prešla izrazita hladna fronta,ki je povzročila kar nekaj padavin ter dodobra ohladila ozračje, meja sneženja pa se je spustila do 1500mnv. Pred samo fronto pa je pihal okrepljen jugozahodnik, po grobi oceni s sunki tudi okoli 80km/h.
Nad nami pa se prehodn krepi anticiklon, doteka pa tudi zelo topel zrak, saj bo višina ledišča jutri dosegla višino okoli 4000mnv. Tako danes kot jutri nas čaka precej sonca,v popoldanskem času pa bo nastalo nekaj kopastih oblakov, saj je v zračnih plasteh prisotno nekaj vlage. Temperature pa se bodo približale 30°C.
V četrtek zjutraj in dopoldne bo še sončno, a bodo kmalu začeli nastajati kopasti oblaki. V popoldanskem času se že pričakujejo nevihte, ki bi ponekod lahko bile tudi močnejšega značaja. Nekako v noči na petek oz petek zjutraj pa nas bo dosegla hladna fronta, ki bo spet precej ohladila ozračje. Ob prehodu se bodo pojavlale nevihte,z njo pa verjetno tudi sodra in močnejši nalivi. Zapihal bo severovzhodnik. V petek bo večino dneva še oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami,dnevna temperatura pa bo ostala pod 15°C.
V nadaljevanju se bo vreme spet izbolšalo,zopet bomo deležni precej sonca,iz dneva v dan bo topleje. A nekateri modeli za konec meseca zopet kažejo možnost bolj spremenljivega vremena.

Ni komentarjev:

Objavite komentar