ponedeljek, 11. julij 2011

Kakšen je novi trend..

Za nami je prvi prvi "pravi" poletni vikend,temperatura na območju Bohinja so presegle 31°C,zelo toplo je tudi v višjih plasteh, tako se te dni višina ledišča (0°C) zadržuje na višini okoli 4000mnv. Glede na dolgoletno povprečje, pa je v teh dneh za cca 5°C topleje.
Pojavov po Sloveniji za vikend ni bilo, nekaj močnih neviht pa je bilo včeraj neposredno v naši blišini, v Italiji in Avstriji.Prijetno je tudi Boh.jezero, ki sredi dneva doseže okoli 22°C
Danes nas spet čaka kar vroč dan, vendar bodo v popoldanskih urah ponekod nastale plohe ali nevihte, slednje bodo ponekod tudi močnejšega značaja!
Jutri nas nato čaka pretežno jasno vreme, temperature bodo za nekaj stopinj nižje kot danes.V sredo večinoma jaso in spet bolj vroče, temperatura bo šla ponovno preko 30°C. V četrtek in petek pa nato večinoma lepi dopoldnevi, v popoldanskih urah pa marsikje nastanek ploh in neviht, vročina pa bo popustila, tako da bodo dnevne temperature okoli 27°C. Bolj muhast bo kot kaže verjetno tudi konec tedna, temperatura pa še za kakšno stopinjo nižja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar