sreda, 12. december 2012

mraz bo popustil, na vrsti poslabšanje z padavinami

Te dni tudi na Boh. Bistrici beležimo ledene dneve, kar pomeni da se tudi dnevna temperatura ne povzpne nad 0°C. Jutra so po Sloveniji zelo mrzla, ponekod celo pod -20°C.Na Boh. Bistrici je bila danes najnižja temperatura -13.9°C, v Boh.Češnjici pa -13.5°C.
Zelo nizke temperature bomo beležili še jutri zjutraj,z jutrišnim dnem pa se postopno začenja tudi občutnejša sprememba vrema. Naši kraji bodo
 prišli pod upliv toplejših jugozahodnih vetrov.Jutro bo tako še kar precej sončno, čez dan pa bo oblačnost naraščala,v višjih legah pa bo že začel dotekati toplejši zrak. V petek nas čaka spremenljivo oblačno vreme,predvsem na južnih pobočjih gora so možne rahle padavine.V soboto pa nas čaka oblačno vreme z padavinami. Nad nas bo dotekal še nekoliko toplejši zrak, tako da se bo meja sneženja po sedajšnih prognozah dvignila nad okoli 1200nmv. O slednjem Vam kaj več napišem še jutri ali v petek, ko bodo stvari bolj jasne.
V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno in suho. V drugem tednu bo vreme spremenljivo, občasno so možne padavine, zopet pa bo nekoliko hladneje.
ne pozabite, do nedelje traja nagradna igra,katero najdete nekoliko nižje;

Ni komentarjev:

Objavite komentar