četrtek, 10. januar 2013

Končno zimski dnevi

"Jesenski" tip vremena se počasi zaključuje, prihaja zima. Te dni smo imeli precej spremenljivo vreme,od sonca, oblakov, nizke oblačnosti...Čez dan pa je bilo sorazmerno toplo. Danes , jutri in v soboto bo tudi spremenljivo vreme, še največ sonca bo v jutrišnem popoldnevu. Bodo pa temperature od sobote že nižje, tako bo čez dan le okoli ledišča.
Od nedelje dalje pa nas čaka kar večdnevno sneženje z nekaj prekinitvami. Končno se bo "prebudilo" sredozemlje s svojimi cikloni,v kombinaciji hladnejšega zraka iz severnih predelov. Tako bo nad nami precej vlage ter vsaj v prvem delu jugozahodni vetrovi,precej odvisno pa je, kakšno pot bodo cikloni ubrali, zato je o dejanskih količinah še prezgodaj za govorit.
Pa poglejmo kako kaže:
V nedeljo se bomo zbudi v oblačno jutro, čez dan pa bo pričelo rahlo snežiti, sneženje pa se bo zvečer krepilo. V ponedeljek dopoldne bo sneženje slabelo in ponehalo. Ostalo bo oblačno, v pozno popoldanskem in večernem času pa lahko spet rahlo sneži. tudi do sredine tedna nato kaže na precej oblačno vreme z občasnim rahlim sneženjem, a slednje bo bolj jasno v naslednih dneh.
Kot sem že povedal, je o količinah še težko govorit, a po sedajšnih izračunih bi lahko dobili do srede tudi nad 30cm snega. vsekakor nas čakajo pestri vremenski dnevi, o vsem pa vam seveda pišem sproti;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar