ponedeljek, 15. avgust 2011

Druga polovica avgusta bolj poletno obarvana!

Podalšan konec tedna je do sedaj minu v znamenju čudovitega vremena, danes pa pričakujemo prehod fronte. Prva manjša nevihta je pred kratkim že prešla skrajni SZ del, večja aktivnost slednjih pa se nam bliža od zahoda oz severozahoda. Tako lahko v roku nekaj ur pričakujemo nevihtno aktivnost tudi na našem območju. Bo pa slednje šlo sorazmerno hitro čez, saj se bo ponoči nebo že jasnilo,ozračje pa malenkost shladilo. Jutri zjutraj in dopoldne bo tako večinoma sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla.Čez dan bo več kopaste oblačnosti, možna pa je kakšna kratkotrajna ploha.Kakšno stopinjo ali dve bo hladneje.
V nadaljevanju pa nato krepitev anticiklona, ki nam bo prinesel po dalšem času večdnevno stabilnejše ozračje, večinoma bo sončno, temperature pa se bodo gibale okoli 30°C.
Kot pa kaže, nas precej sonca čaka tudi v nadaljevanju( kakšen dan bo predvsem v gorskem svetu možna kakšna simbolična ploha), temperature pa bodo nad dolgoletnim povprečjem. Torej kot kaže se bo poletje poslovilo v vsem svojem sijaju.

Ni komentarjev:

Objavite komentar