torek, 9. avgust 2011

V nadaljevanju lepše in toplejše vreme

Za nami je kar pestro vremensko dogajanje, vreme pa je bilo od vikenda dalje precej razgibano. Tako je na skrajnem SZ delu države občasno deževalo že od nedelje, medtem ko je bilo marsikje še lepo in toplo vreme. So pa razlike v padavinah na dokaj majhnem območju precej velike, saj so se včeraj ponekod pojavlali močnejši nalivi, medtem ko ponekod padavin ni bilo.Tako je zasebna vremenska postaja v Trenti namerila kar 250mm padavin. Na Boh. bistrici smo v teh dneh dobili 80.3mm dežja, kar nekaj več dežja pa je padlo na JZ-Z delu Bohinjskih gora. Po podatkih ARSOta je na Voglu v 24h padlo 82mm dežja, na Kredarici pa 59mm v 12.urah. Slednjo je ponoči simbolično pobelil tudi sneg, saj se je ozračje kar precej shladilo. Posledično je nekoliko naraslo tudi jezero ter Sava,Temperatura jezera pa se giblje danes na okoli 17°C.
Danes nas tako čaka še večinoma spremenljivo vreme, predvsem v popoldanskem času lahko nastane še kakšna ploha.
Jutri ter v četrtek nas nato čaka kar precej sonca, le v jutranjem času bo nastala megla ali nizka oblačnost.Jutra bodo hladna.
V petek popoldne je možna kakšna ploha ali nevihta,čez vikend pa bo verjetno prevladovalo pretežno jasno vreme, dnevne temperature pa se bodo gibale okoli 28°C.
Dalši trend pa nakazuje, da tudi v naslednjem tednu brez kakšne plohe ali nevihte ne bo šlo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar