torek, 4. oktober 2011

Iz indijanskega poletja ponekod v zimo...

Nadpovprečne dnevne temperature, obilo sonca, toplo jezero,morje,obiski hribov, rekordne dnevne vrednosti temperatur marsikje po Sloveniji, a hkrati hladna jutra...Res imamo pravo indijansko poletje,ki nas razvaja na vsakem koraku, vabi v naravo ipd...Človek se v bistvu hitro privadi na tovrstno vreme, a udarec ki sledi se zdi marsikomu nemogoč, a vendar...
Lepo in zelo toplo vreme se bo nadaljevalo vse do vključno četrtka, ko bo zahodnik-jugozahodnik začel narivati oblake na pregrade,precej visoke pa bodo tudi da domnevam nočne temperature na petek. V petek nas bo zajela izrazita hladna fronta z kar burnim in precej hitrim dogajanjem na našem koncu. Pričakujejo se kar intenzivne padavine, vmes bodo tudi nevihte, zapihal bo severnik.Ozračje se bo zelo hitro ohlajevalo,tako da bo mejo sneženja predvidoma zelo hitro prineso nekoliko pod 1000mnv,nekaj snežink še nižje pa nebi bilo presenečenje na notranjskem oz kočevskem, saj bodo padavine zmerne jakosti tam vztrajale najdle. Dnevna temperatura bo tako v petek predvidoma kar za 20°C nižja kot v četrtek!! Več o poteku bom napisov še kak dan prej, ko bo slika še nekoliko bolj jasna, kako se bo stvar odvijala.
V nadaljevanju nas nato čaka predvidoma nekoliko lepše, postopno toplejše vreme, vendar pa je (tam kjer bo noč jasna) pričakovati prvo letošnjo slano.

Ni komentarjev:

Objavite komentar