sreda, 12. oktober 2011

Vse bolj jesensko vreme

V petek smo bili v parih urah deležni izrazite vremenske spremembe. Še ob 4h zjutraj smo namerili 19°C, ob 14.50h pa najnižno dnevno temperaturo, le 1,3°C. Na območju Bohinja je padlo okoli 70mm dežja, na območju Vogla, Komne pa preko 100mm.Tudi meja sneženja se je spustila do doline, čeprav pred prihodom fronte ni ravno kazalo na to:)) Na Voglu je zapadlo 27, na Kredarici pa 25cm snega. V naslednih dneh je bilo še sorazmerno hladno, tako da smo tudi v dolini zabeležili prvo negativno jutranjo temperaturo.
Včeraj in danes pa se nad nami zadržuje ponovno zelo topel zrak. Tako je v dolini dnevna temp. včeraj presegla 20°C, na višini Vogla pa se je segrelo kar do 17°C. Zelo toplo bo tudi še danes.
Jutri pa nas bo dosegla ponovno "suha" ohladitev, kot  temu pravimo. Bo več oblačnosti, pade lahko tudi kakšna kaplja dežja,ponekod pa bo zapihal severovzhodni veter, vendar se bo popoldne oblačnost že odmikala. Ozračje se bo precej ohladilo. Najhladnejši zrak nas bo dosegel predvidoma v noči na soboto. Petek,vikend pa bo prevladovalo večinoma pretežno jasno vreme, a precej hladno, predvsem zjutraj bodo ponovno temperature pod lediščem, ponekod pa bo pihal severovzhodnik. Lepo bo tudi še v prvih dneh naslednjega tedna, malenkost bo topleje čez dan. Sredi tedna pa se bo kot kaže trend, vreme postopno poslabšalo.


Ni komentarjev:

Objavite komentar