sreda, 13. februar 2013

prihaja anticiklon, zima do konca meseca

Danes bomo še deležni nekaj snežink oz rahlega sneženja, ki lahko pusti kak cm snega. nato pa se bo vreme izbolševalo,nad nami se bo krepil anticiklon bi bo prinesel bolj ustaljeno vreme vsaj do sredine prihodnjega tedna. Vseeno bo ozračje sprva predvsem v nižjih plasteh še bolj vlažno, tako da bo večinoma prevladovalo delno jasno vreme z občasno povečano oblačnostjo. Več sonca bi znalo biti v gorah. V nedeljo in ponedeljek pa bo precej sonca povsod. Sprva bo pihal ponekod severovzhodnik,ki bo nekoliko povečeval občutek mraza. Jutranje temperature bodo okoli -5°C, čez dan pa bo okoli 3°C. Vsekakor nas čakajo odlični zimski dnevi, tako da izkoristite zimsko idilo.
če pogledam malo naprej, se v drugi polovici tedna zna vreme poslabšati, a je vse skupaj še zelo negotovo, kako se bo stvar odvijala. Jasno pa je, da "odjuge" zaenkrat ni na vidiku, tako da bo verjetno sorazmerno hladno vse do konca meseca.
Naj ob koncu poudarim še, da je na širšem območju Julijskih Alp in v zahodnih Karavankah velika nevarnost snežnih plazov (4. stopnja po 5. stopenjki lestvici).

Ni komentarjev:

Objavite komentar